Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

MOTKÓ NOÉMI Szexuálpszichológus

Szex & Pszichológia

A G-pont rejtelmei

2016. december 05. - Motkó Noémi szexuálpszichológus

gpont.jpg

 

A G pontról azt gondoljuk, hogy ingerlésre megduzzad és különösen erős orgazmust vált ki.  Ma már nem is csak G pontról beszélhetünk, hanem G területről, mivel több anatómiai képlet is kapcsolható hozzá. Helye a vagina hasi, azaz a köldök felőli oldalon, a hüvely bejáratától, hozzávetőleg egyujjnyi mélységben. Többen azt feltételezik, hogy a G pont mérete összefüggést mutat a hüvelyi orgazmus elérésnek képességével. Ez azonban máig nem bizonyított, és tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a G pont szexuális ingerelhetősége is meglehetősen szubjektív.

Biztos azonban, hogy ez egy nagyon érzékeny terület és a szexuálisan kellemes érzések mellett diszkomfort érzéseket is kelthet, mint pl. a vizelési inger. Hogy miért ilyen specifikusan érzékeny ez a terület, azt egyelőre nem tudjuk, de valószínűnek tűnik, hogy a gazdag beidegződés miatt jöhet létre a vaginális orgazmus. Ennek ellenére még mindig nem sikerült műszeres vizsgálattal bizonyítani, hogy a hüvely falán létezne olyan terület ahol sűrűbb az idegi hálózat. Azt is figyelembe kell venni, hogy egy terület érzékenységét más tényezők is meghatározzák nem csak az idegek.

Egy olasz nőgyógyász E. Jannini bejelentette, hogy ultrahanggal látható a G pont. Úgy véli, hogy akinél nincsen ultrahanggal látható G pont az nem ér el hüvelyi orgazmust. Az ellenvélemény szerint viszont a G pont nem különálló anatómiai képlet, hanem a csikló belső része ezért mindenkinek van, csupán a mérete eltérő, és az ingerelhetősége is. A feltételezés szerint a G pont érzékenységét a klitorisz testen belüli nyúlványai adják, és valójában a nagyobb rész van a testen belül. Így az ultrahanggal kimutatott G pont legérzékenyebb része azonos a klitorisz gyökerével. A G pontnál tapasztalható szövetmegvastagodás tehát lehet, hogy nem az ok, hanem sokkal inkább az orgazmusok következménye, vagyis az orgazmus az izom megerősödéséhez vezet. Ezzel szemben vannak olyan szakemberek is, akik szerint a G pont nem is létezik, esetleg csak a nők fejében a média hatására, és azért gondolják hogy működik, mert hisznek benne. A G pont csak arra utal, hogy vannak olyan nők, akiknek a hüvelyük falán van egy különösen érzékeny terület, de ez egyéni dolog.

A G pont körül kialakult hiedelmek negatív hatása, hogy a keresése és esetleges nem találása negatív hatással lehet a nők önértékelésére. Gyakran előforduló hiedelem az is, hogy azt gondolják, ha megvan a G pont, akkor lesz hüvelyi orgazmus is, de ez nem ilyen egyszerű. Közösülésnél ez nem ilyen egyértelmű, mivel nem minden pozitúra ingerli magától értetődően a G pontot. Hogy mégis mi valószínűsíti általában a hüvelyi orgazmust, arra a válasz az egészséges medenceizomzat, a medencetájék és a genitáliák jó vérkeringése, és az ösztönös csípőmozgások.

Források: Hevesi K.:Szex, (2013), www.webbeteg.hu Megvan a nők G-pontja? (2008), 

süti beállítások módosítása